Premier League tabelltips 2024/2025

Fotballspiller med fotball

På denne siden

Sesongstarten i England er rett rundt hjørnet. Norske fans land og strand rundt gleder seg til å se sine helter i aksjon igjen. En haug med nye navn har blitt hentet inn. Ikke få nye trenere blir å se på benken for første gang. I lufta svirrer et utall ubesvarte spørsmål: Vil mitt lag herje eller floppe? Kan et av de nyopprykkede lagene klamre seg fast denne gangen? Er det mulig å stanse Guardiolas lyseblå seiersmaskin?

Det er på tide å presentere våre Premier League tabelltips 2024/25.

Mer odds og betting på Premier League:

Du kan tippe på Premier League hos disse bettingselskapene

  • Knallbra oddsutvalg
  • Tilbyr ComboBoost
  • 10% daglig cashback
Cashback
10% daglig
5.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
  • Visa og norske bankkort
  • Mastercard
  • MiFinity
Les omtale
  • 10% cashback hver uke
  • Godt utvalg oddsobjekter
  • Lavt omsetningskrav
2100NOK
5.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
  • Visa og norske bankkort
  • Mastercard
  • MiFinity
Les omtale
  • Tilbyr freebets
  • Fokus på esports
  • Bra oddsutvalg
50000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
  • Visa og norske bankkort
Les omtale
  • Bredt oddsutvalg
  • God sikkerhet
  • Jevnlige oddsbonuser
2500NOK
5.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
  • Visa og norske bankkort
  • Mastercard
  • MiFinity
  • Blixtpay og Incharge
Les omtale
  • Stor oddsbonus
  • Bredt oddsutvalg
  • Mange kampanjer og tilbud
2100NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
  • Visa og norske bankkort
  • Mastercard
  • Paysafecard
  • Neteller
  • Skrill
Les omtale
  • Innskudd med Visa
  • Ukentlig bonuspåfyll
  • Massevis av kampanjer
2000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
  • Visa og norske bankkort
  • Mastercard
  • MiFinity
  • kryptovaluta
Les omtale

Våre tabelltips – Premier League 2024/25

1 – Manchester City

Sånn som Manchester City har herjet de siste sesongene vil det nesten være tjenesteforsømmelse om vi ikke plasserer dem på førsteplass også i 2024/25. Guardiola er og blir verdens beste trener. Laget er defensivt bunnsolid, noe antatt keeperskifte neppe vil rokke. Defensiv midtbanegeneral Rodri er verdens beste i posisjonen. Ditto Erling Braut Haaland på topp. Selv om De Bruyne ryktes bort, oser det kreativitet og målpoeng både av lynraske vinger og i 10-er rollen.

Det som kan spolere sesongen for de lyseblå oljesjeikene er 100+ utestående anklager om brudd på Premier Leagues finansregler. Blir City funnet skyldig på alle punkter, kan klubben trekkes så mange poeng i straff at seriegull blir umulig. Den slags spår ikke vi i, så basert på spillerstall, trener og nylige resultater har vi City på klokkeklar førsteplass på Premier League-tabellen for 2024/25.

2 – Manchester United

Å sette Manchester United på sølvplass er vågalt så det holder, men stallen har blitt oppgradert i sommer. Trener Ten Hag har blitt varm i trøya, og FA Cup-seieren over byrival City i mai har løftet supporterne. 

Vi tror at United kan være laget som drar nytte av mangel på stabilitet i mange andre storlag. Unge stjerner som Højlund, Mainoo og Garnacho har fått mer erfaring. Karer som Diallo og nyinnkjøpte Loro kan få sine gjennombrudd. Rashford kan umulig være like tafatt og udugelig som i fjor. Laget kan heller ikke slite med fullt så mange skader. Holder nøkkelspillere som Shaw og Martinez seg friske og raske en hel sesong vil forsvaret bli atskillig mer robust.

Det er svakheter i stallen. Enn så lenge er det for mange feilkjøp og avdankede spillere på Old Trafford. Vi tipper det vil bli rensket og ryddet i stallen både før seriestart og i januar. Sølv er en realistisk ambisjon.

3 – Arsenal

Arsenalsupportere vil nok fnyse av at vi har laget på bronseplass i Premier League 2024/25. Anført av kaptein Martin Ødegård har artilleristene fra Nord-London herjet i serien to sesonger på rad. Kun Citys nådeløse seiersmaskin har forhindret Arsenal fra å vinne serien. Nå har de styrket defensivt med Calafiori som var briljant for Italia i EM og ventes å løse den problematiske venstrebackposisjonen. 

Så, hvorfor ikke 1. eller 2. plass på laget? Ganske enkelt fordi vi ikke tror at Arteta klarer å løfte spillerne sine til å yte like godt, like lenge nok en gang. Etter at laget snublet på oppløpssiden i 2023, ble stallen styrket med superspillerne Rice og Havertz. Det løftet nok hele klubben mentalt også. I sommer – etter nok et forsmedelig tap i kampen om seriegullet – har ikke den type forsterkninger blitt hentet inn. 

Vi tipper laget vil vise tegn på slitasje og trøtthet etter hvert denne sesongen. Derfor ligger det an til et steg tilbake på Arsenal i 2024/25. 

4 – Liverpool

Det er utrolig vanskelig å spå hvordan et lag vil reagere når en ikonisk trener gir seg, og en ukjent erstatter hentes inn. Manchester United siden Sir Alex Fergusons abdikasjon er et skrekkeksempel på hvor galt det kan gå. Liverpool handlet resolutt og hentet kjapt inn Arne Slot fra Feyenoord da Jürgen Klopps takket for seg som kongen av The Kop. Slot kommer med glødende skussmål fra nederlandsk fotball og resultater i treningskamper lover godt. 

Stammen i laget forblir bunnsolid. Husk at Klopp fornyet og forynget laget før han trakk seg, med kjøp som Mac Allister, Gakpo og Szoboszlai. Slot arver dermed en spennende stall, med en fin blanding av etablerte navn og fremadstormende spillere. Så langt i vinduet har ingen spillere blitt hentet, mens Matip og Alcantara har gitt seg. 

Spiller for spiller er Liverpool uansett sterke nok til å kjempe helt i teten, og noen nye fjes vil nok dukke opp før sesongen starter. Vi tror ikke det holder til noe mer enn en fjerdeplass og Champions League-plassering.  

5 – Aston Villa

Aston Villa var forrige sesongs store overraskelseslag i Premier League. En stund lå laget an til å kjempe helt i teten, men så dabbet det av en smule. Likevel er 4. plass sensasjonelt sterkt for Birmingham-laget. I sommer har klubben vært svært aktive på overgangsmarkedet. Ut har forsvunnet viktige Luiz og rekordkjøpet Diaby. Onana har blitt hentet for å erstatte førstnevnte, mens unge og lovende karer som Maatsen, Philogene og Iling-Junio lover godt. 

Men betydelige utskiftninger betyr ikke at det blir rot og kaos på Villa Park denne sesongen. Trener Emery er en bunnsolid kar. Stammen i laget forblir i stor grad uforandret, med en av ligaens beste keepere, Martinez, stoppere som Torres og Konza, midtbanejernet McGinn og målpoengmaskinen Watkins på topp.

Når vi tviler på at Villa skal tangere fjorårets fjerdeplass, skyldes det at laget i år må ut i Champions League – noe som vil by på tøffe tak i midtukene. De var svært heldige med skader i fjor. Liknende flaks kan de ikke ta for gitt i 2024/25. 

6 – Tottenham

Tottenham hadde en rar sesong i 2023/24. Etter en forrykende start dabbet ting fælt av. Den nye treneren, Postecoglou, ble geniforklart tidlig i sesongen, men mistet noe av glansen etter hvert. Uansett var 5. plass i serien mer enn godkjent for Spurs.

Stallen har ikke blitt endret i betydelig grad så langt i overgangsvinduet. Unge Gray fra Leeds har et strålende omdømme og skal bli spennende å følge i Premier League. Men enn så lenge er han en ensom svale. Spurs er kjent for å vente lenge med å kjøpe og selge – klubbleder Levy er en slu rev som ikke betaler overpris eller selger billig – så overganger er nok å vente.

 Laget trenger mer futt offensivt, og bør nok erstatte midtbaneterrieren Højbjerg. Forsvaret, med Romero, van de Ven foran den solide sisteskansen, Vicario, er bedre rustet. Kamp om plass i Europa venter. 

7 – Newcastle

Å tippe Newcastle såpass langt nede på tabellen kan bli seende nokså tåpelig ut dersom saudiarabiske penger sørger for en kraftig forbedring av spillermaterialet på St. James’ før sesongslutt. Men Premier Leagues finansregler synes å ha gjort slutt på tiden da man ganske enkelt kunne kjøpe suksess i serien.

Flere profiler linkes vekk fra Newcastle, og inntrykket er at klubben må selge før de kan kjøpe for å holde seg innen regelverket. Dermed må det bygges sakte og møysommelig før sebrastripene fra nordøst kan melde seg på i tetstriden.

Stallen er riktignok full av kvalitet i nåværende utgave. Midtbanen med Joelinton og Guimaraes er solid. Isaac er en av ligaens beste spisser, og Gordon en høyst effektiv ving. Forsvar bør nok styrkes, kanskje mer kreativitet kan behøves selv om Barnes har mye å gå på. Treneren Howe har overprestert med langt svakere spillermateriale før. Såpass mange lag har like fullt bedre utgangspunkt at kamp om plass i Europa er beste Newcastle kan håpe på i Premier League 2024/25. 

8 – Chelsea

Vi tipper Chelsea på 8. plass, men kunne like gjerne satt laget på 1. eller 18. For hvem vet hva som kan forventes av Todd Boehlys kaosklubb i Premier League 2024/25? Som har vært tilfelle de siste 4 overgangsvinduene siden de nåværende amerikanske eierne tok over, har Chelsea vært svært så aktive.

Ut har forsvunnet en rekke egenutviklede talenter som Hutchinson, Hall og Gallagher for store summer. Penger får ikke tid til å hvile lenge i klubbkassa på Stamford Bridge. Så langt har lovende Dewsbury-Hall blitt hentet fra Leicester, men mye vil nok skje før vinduet stenger.

Etter en svak sesongstart i fjor, klarte Pochettino etter hvert å få skikk på en rotete og ujevn stall. Sjetteplass må anses som godtatt. Likevel valgte argentineren å trekke seg. Inn har Maresca kommet, som i fjor rykket opp med Leicester. Italieneren har aldri før trent et lag i øverste divisjon i noe land. Dette er rå, ellevill gambling i ekte Chelsea-ånd. Vi tipper 8. plass, men ting kan gå mye verre og til og med kanskje også atskillig bedre.  

9 – West Ham United

West Ham er et lag som satser meget offensivt for tiden. Moyes ledet laget til sitt første trofe siden 1980 da hammerne fra Øst-London vant Europa Conference League i 2023. Han – og hans forsiktige spillemåte – har nå blitt erstattet av langt mer ekspansive Lopetegui. Også spillerstallen har blitt kraftig omrokert. 

Inn har kommet den bunnsolide Premier League-stopperen i Kilman, en skikkelig, god gammeldags tankesenter, Füllkrug, og litt kreativ ving-magi i form av Summerville. Dette er tre på papiret svært så spennende overganger som potensielt sett hever nivået på West Ham betraktelig. 

Vi er tilbøyelige til å tro at West Ham kan hekte seg på i kampen om en plass i Europa. Samtidig er vi forsiktige. Forrige gang Moyes forlot Hammers, i 2018, ble han erstattet av en annen berømt og meritert trener, Pellegrini. Også den gang ble lovende, kreative spillere hentet for store summer. Det endte med totalhavari, og skotten måtte vende tilbake for å berge skuta fra nedrykk. Vi tror West Ham skal si seg fornøyd hvis de kommer på øvre halvdel. 

10 – Brighton & Hove Albion

Brighton har fått et velfortjent omdømme som en mønsterklubb i Premier League. Spillere hentes billig og selges dyrt. Trenere kommer og går på en sømløs måte. Laget leverer pen, fartsfylt fotball og cruiser inn til trygg plass på øvre halvdel år etter år.

I sommer har måkene fra sørkysten nok en gang hentet inn unge, ukjente spillere som de vel håper skal selges videre for hundretalls millioner i profitt om noen år. Vingene Osman og Minteh skal være svært så lovende. Midtbanespiller Wieffer får strålende skussmål fra nederlandsk fotball. 

Så langt i vinduet har klubben holdt på ess som Mitoma og Pedro, men vi forventer minst ett eller to store slag for å finansiere kjøpene. Uansett er stallen sterk, og har en fin blanding av unge, fremadstormende spillere og rutinerte ringrever som Milner og Welbeck.

Det store spørsmålstegnet er hvordan den nye treneren skal lykkes i Premier League. Tyske Fabian Hürzeler er kun 31 år gammel, og har bakgrunn fra aldersbestemte landslag i hjemlandet + ett år som hovedtrener i 2. Bundesliga. Avhengig av en sterk start dersom han skal oppfylle vårt tips om en plass midt på treet. 

11 – Everton

Everton har kjempet med ryggen mot veggen for å bevare plassen i Premier League i en årrekke nå. I 2024/25 tipper vi at det er slutt på den slags. Dyche har fått god sving på sakene. Selv om Onana er borte og spillere som Calvert-Lewin og Branthwaite muligens blir solgt i sommer, er stallen uansett god nok til å unngå mer nedrykksdrama. 

Allerede i sommer har alle ledd blitt styrket med kloke signeringer. Særlig angriperen Ndiaye fra Marseille og den danske vingen Lindstrøm kan slå an blant fansen på Goodison. Ellers er det fullt av fysisk sterke og oppofrende krigere på laget – perfekt for trener Dyche og hans kompromissløse metoder. Med mindre Everton nok en gang trekkes poeng for finansfusk, er vi trygge på at dette laget vil bite godt fra seg og kapre en trygg plass rundt midtsjiktet i Premier League. 

12 – Crystal Palace

Crystal Palace skiftet trener midt i fjorårssesongen med øyeblikkelig uttelling. Tyske Glasner kom inn som et friskt pust på Selhurst Park, og ga kreative spillere som Oliseh og Eze langt større frihet enn de nøt under forgjenger, Hodgson. En fin-fin vårsesong ga til slutt en hederlig 10. plass på tabellen.

Oliseh har nå blitt solgt til Bayern München, mens ryktene svirrer rundt Eze. Det samme gjelder landslagsstopper Guehi. Palace må unngå å selge for mange bærebjelker for hurtig. Selv om de investerer pengene kjapt, vil ustabiliteten være en tøff utfordring. Og å treffe blink på overgangsmarkedet er aldri sikkert – uansett hvor mye penger du har. Vi tipper en noe ujevn sesong på ørnene fra Sør-London. 

13 – Nottingham Forest

Nottingham Forest har slitt med mangel på stabilitet siden opprykket til Premier League i 2022. Nå, foran sesong nummer 3 på rad på øverste nivå, synes ting å ha roet seg litt. Mens laget i tidligere overgangsvinduer kjøpte og solgte hele spillerstaller, har de denne gang vært mer selektiv. 

Den unge midtbanespilleren Anderson fra Newcastle kan være et kupp. Jota Silva var en av de beste spillerne i portugisisk fotball forrige sesong. Milenkovic er en svært rutinert stopper med bøttevis av erfaring fra Serie A. 

Holder skogvokterne på stjernespilleren Gibbs-White, kan det bli en meget behagelig sesong på City Ground, anført av den rutinerte og defensivt kløktige treneren Espirito Santo. 

14 – Fulham

Fulham kan henge i en tynn tråd i Premier League 2023/24. For andre sommer på rad selger laget sin beste spiller. Mens bamsespissen Mitrovic forsvant i fjor, har nå midtbanegeneralen Palhinha takket for seg. Inn har kommet Smith-Rowe som har et stort offensivt register, men som ikke på noen måte har Palhinhas fysikk, defensive soliditet eller lederegenskaper. Mitrovic’ sine mål har heller ikke blitt erstattet selv etter ett år. 

Grunnen til at vi ikke har Fulham under streken, er i stor grad at vi venter forsterkninger. Treneren Silva er også en kar som kan sine saker. Dersom vi tar feil, og Fulham ikke styrker stallen ettertrykkelig før sesongstart, kan det bli nedrykk på hytteboerne fra Vest-London. 

15 – Ipswich Town

Ipswich Town har strengt tatt ingenting i Premier League å gjøre. Traktorguttene fra Øst-England har nådd øverste nivå i fotballpyramiden etter to opprykk på rad. Her snakker vi altså om et lag som spilte på tredje nivå så nylig som i 2023. 

Likevel tror vi ikke at laget kommer til å rykke rett ned igjen. Som Luton i fjor, seiler de på en enorm medgangsbølge og spiller helt uten forventningspress. De har også en meget høyt ansett ung trener, McKenna.

Til forskjell fra Luton har Ipswich langt mer penger å rutte med. Allerede har de styrket stallen betraktelig med unge, fremadstormende spillere. Vi tipper de vil klare å holde på plassen, men vil nok være avhengig av å sanke godt med poeng tidlig i sesongen for at det tipset skal gå inn. 

16 – Southampton

Southampton rykket opp via kvaliken i fjor. Selv om de dermed sneik seg inn via kjøkkeninngangen, tipper vi at helgenene fra sørkysten er godt rustet til å beholde plassen. Stallen er vel besatt med Premier League-erfaring. Laget har hentet inn unge spillere som imponerte på lån i fjor på permanent basis. Dermed er faren for bommer på overgangsmarkedet redusert.

Treneren, Martin, anses som en av de mest lovende i England. Det blir neppe med verdens største margin, men vi føler oss trygge på at Southampton klarer å holde minst tre lag bak seg på tabellen i 2024/25. 

17 – Wolves 

Wolverhampton har stagnert. Ulvene beit godt fra seg i Premier League de to første sesongene etter opprykk i 2018. Siden har stallen blitt tappet for kvalitet, trenere har kommet og gått, og laget har sunket dypere og dypere på tabellen. Denne gangen tipper vi at Wolves kommer til å leve svært så farlig.

Stallen har mistet viktige Kilman. Han må erstattes med en tilsvarende solid stopper før sesongstart. Spennende sett med norske øyne er at Jørgen Stand Larsen har blitt hentet på lån for å score mål på Molineux denne sesongen. Han gjorde sine saker meget bra for Celta Vigo i La Liga i fjor. Uansett, kommer nok Wolverhampton til å kjempe med ryggen mot veggen denne gangen.

18 – Bournemouth

Bournemouth går en tøff sesong i møte. Stallen er ikke blant de hverken sterkeste eller dypeste i Premier League. Det gikk over all forventning i fjor, takket være trener Iraolas kompromissløse pressfotball. Problemet med den spillestilen er at den er utmattende, både fysisk og mentalt. Har kirsebærene fra sørkysten virkelig nok i tanken til å kjøre en ny sesong i 110?

Vi tviler. Forrige sesong varierte resultatene voldsomt. Hadde det ikke vært for at Solanke plutselig begynte å score i Premier League ville det nok blitt mye verre enn en mer enn godkjent 12. plass på tabellen. Vi tviler på at Solanke blir tilnærmelsesvis like effektiv i år, og det betyr nedrykk på Bournemouth.

19 – Brentford

Brentford var i ferd med å etablere seg som en Premier League-klubb av den solide typen takket være kloke trekk på overgangsmarkedet og stabilitet på trenersiden. Men tegn på stagnasjon ble etter hvert tydelige i løpet av fjorårssesongen.  

I sommer har den brasilianske spissen Igor Thiago blitt hentet fra Club Brugge for over 400 millioner. Planen var nok at han skulle erstatte svært viktige Toney som linkes bort, men Thiago har nå blitt langtidsskadet. Hvordan klubbledelsen løser den nøtten vil få mye å si for hva slags sesong Brentford kan vente seg. Forrige sesong endte med 16. plass på biene fra Vest-London. Vi tror ikke nok har blitt gjort i sommer, og at nedgangen fortsetter. Det blir Championship på Brentford i 2025/26.  

20 – Leicester City

Etter forrige sesong rykket alle de nyopprykkede lagene i Premier League direkte ned igjen. Noe lignende tror vi ikke skjer i år, med ett unntak. Leicester City cruiset til opprykk i 2023/24, men vi anser dem like fullt som dårligere stilt til å bevare plassen enn de to andre lagene som rykket opp (Ipswich og Southampton).

Det skyldes i stor grad at laget sliter med å overholde Premier Leagues finansregler. Allerede har lagets evne til å handle spillere blitt kraftig hemmet. Ryktene svirrer også om mulig poengtrekk. Den slags er ikke noe gunstig utgangspunkt. 

Leicester har også solgt sin beste spiller, Dewsbury-Hall, og mistet trener, Maresca. Selv om den nye trenere Cooper gjorde en strålende jobb ved å holde Nottingham Forest i Premier League, tipper vi at det her blir hakket tøffere. Nedrykk på revene fra East Midlands.   

18+

Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

EU Flag

Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.

Publisert: Sist oppdatert: