Odds på 400m hekk under sommer-OL 2024
På denne siden
Under de olympiske sommerlekene er det få øvelser som nyter større popularitet her til lands enn 400m hekk. Vår egen Karsten Warholm er jo en av tidenes sterkeste utøvere på distansen, og klart norske fans gleder seg til å se ham i aksjon i OL. Du kan gjøre seeropplevelsen enda noen hakk mer spennende ved å tippe. Du finner odds på 400m hekk i sommer-OL hos online bettingselskaper. Dette er et stadig mer populært tilbud blant norske tippere.
Bettingselskaper med odds på 400m hekk under sommer-OL 2024
Informasjon om 400m hekk under sommer-OL 2024
Firehundremeter hekk har vært fast innslag under sommer-OL helt siden 1900 for herrer, og 1984 for kvinner. Det gjør øvelsen til en av de mest veletablerte på det olympiske programmet.
For norske idrettsentusiaster utgjør 400m hekk for herrer et av sommer-OL 2024 sine soleklare høydepunkt. Det er jo i denne øvelsen en av våre virkelig store idrettshelter – Karsten Warholm – skal i aksjon.
Warholm vant som kjent gull i forrige OL, avholdt i Tokyo i 2021, og klinket i samme slengen til og satte verdensrekord. Den står fremdeles ved lage. I tillegg har Warholm 3 VM-gull på 400m hekk. Det vil si at han vil bli den mestvinnende herren i øvelsen noensinne hvis han gjentar bragden nå i sommer. Ingen har nemlig prestert å vinne både 3 VM-gull og 2 OL-gull på distansen.
Enkelt blir det sikkert ikke. En rekke andre sterke utøvere vil gjøre det de kan for å tilkjempe seg gullet. Også på kvinnesiden blir det nok tøff kamp, selv om amerikanske Sydney McLaughlin-Levrone skiller seg ut som forhåndsfavoritt.
I Paris skal 400m hekk gå av stabelen på Frankrikes nasjonalarena, Stade de France. Tilskuerkapasiteten er på godt over 70 000 og det blir nok fullt hus når det skal avholdes finale på 400m hekk, med vår egen Karsten Warholm i oppmerksomhetens sentrum.
Lokasjon
I likhet med øvrige friidrettsøvelser skal 400m hekk avholdes på Stade de France under sommer-OL 2024. Det er Frankrikes nasjonalstadion for rugby og fotball. Arenaen vil bli modifisert for å brukes primært til friidrett under lekene, noe som blant annet medfører at publikumskapasiteten reduseres fra drøye 80 000 til om lag 77 000.
Stade de France har arrangert VM-finaler i både fotball og rugby, EM-finale i fotball, samt Champions League-finalen. Stadionet anses som et av verdens mest standsmessige, og vil garantert gi Karsten Warholm og co en flott ramme når de skal kjempe om heder og ære under OL.
Disse utøverne deltar
I alt deltar det 40 kvinner og 40 herrer i 400m hekk i sommer-OL 2024. Kvalifikasjonskriteriet for herrer var en tid på 48,70 eller bedre, for kvinner var kvaliktiden 54.85. Konkurransen består av heat, oppsamlingsheat og semifinaler før det er duket for finale.
Sett med norske øyne er det selvsagt en utøver som er av soleklart størst interesse. Karsten Warholm er ikke bare en av Norges beste friidrettsutøvere gjennom tidene. Han er også helt i verdenseliten historisk sett på 400m hekk. Han stiller til start i sommer-OL 2024 som en klar forhåndsfavoritt.
Han får selskap av andre sterke utøvere, som blant annet Alison dos Santos fra Brasil og Kyron McMaster fra De britiske Jomfruøyer. USA har ikke sitt lag klart ennå, men vi venter at Rai Benjamin – sølvvinner i forrige OL, og den utøveren med nest sterkest tid på 400m hekk gjennom tidene – vil stille til start.
På kvinnesiden er Sydney McLaughlin-Levrone fra USA en ganske klar forhåndsfavoritt. I likhet med Warholm er hun både regjerende olympisk mester og verdensrekordholder. Hun forventes å få tøff motstand fra nederlandske Femke Bol. Hun er regjerende verdensmester og tok bronse i forrige OL.
Norge har også en kvinnelig deltaker på 400m hekk. Det er Line Kloster. Hun kvalifiserte seg til fjoråret VM hvor det endte med en hederlig semifinaleplass. Hun vil håpe på lignende fremgang under OL.
Viktige datoer
Programmet i 400m hekk i sommer-OL 2024 består av kvalikheat, oppsamlingsheat, semifinaler og finale, både på herre- og kvinnesiden.
Oversikt over datoer for herrenes konkurranse:
- 5. august: kvalikheat
- 6. august: oppsamlingsheat
- 7. august: semifinale
- 9. august: finale
Oversikt over datoer for kvinnenes konkurranse:
- 4. august: kvalikheat
- 5. august: oppsamlingsheat
- 6. august: semifinale
- 8. august: finale
Oddsobjekter på 400m hekk i de olympiske leker
Å tippe på 400m hekk i sommer-OL er ikke fryktelig populært blant oddsspillere rundt om på kloden. Det medfører at antallet tilgjengelige oddsobjekter er ganske så begrenset. Vi forventer at du primært vil kunne sette penger på hvilken utøver som til slutt vinner gull i øvelsen.
Det er i tillegg mulig at enkelte bettingselskaper kan komme til å by på spesialspill på 400m hekk. Her kan det være snakk om å tippe på hvorvidt en bestemt utøver vinner gull, hvorvidt en bestemt utøver setter verdensrekord for øvelsen under lekene og lignende.
Slik tipper du på 400m hekk i OL
Å tippe på 400m hekk i OL er i utgangspunktet meget enkelt. Etter all sannsynlighet foreligger kun ett oddsobjekt for eventen. Det er å tippe på hvem som tar gull. Alt du behøver å gjøre er å lete deg frem til 400m hekk på OL-menyen til din bettingside, og klikke på utøveren du tror vil vinne for å legge vedkommende til kupongen. Deretter gjenstår kun å angi ønsket innsats og å klikke for å fullføre spillet.
Det som derimot kan vise seg å være litt mer komplisert er å finne et bettingselskap som faktisk gir deg odds på 400m hekk. Øvelsen hører ikke hjemme blant de store tippeidrettene på OL-programmet, og det er ikke en selvfølge at ethvert bettingselskap inkluderer den på oddsmenyen.
Vårt råd er å se deg litt omkring når OL står for døren. Finner du et selskap hvor du trives, og som gir odds på 400m hekk, er det fort gjort å opprette en spillekonto. Det gjør du enkelt og greit ved å fylle inn et skjema på nettsiden, og deretter bekrefte at du ønsker å registrere deg.
Spådommer og prognose
Det gjenstår ennå en god stund før alvoret begynner i Paris. Ikke alle deltakerne på 400m hekk er klare, og skader og formsvikt kan fremdeles komme til å virke inn på vinnersjansene til utøverne. Likevel våger vi oss til å komme med noen prognoser og spådommer på dette tidlige tidspunktet. Vi tar for oss favorittene til å vinne både på herre- og kvinnesiden med ekstra fokus på de mannlige utøverne, da det jo er blant dem at vi har en ganske så soleklar kandidat til lå vinne gull.
Skal Karsten Warholm skrive seg inn i historiebøkene?
Karsten Warholm reiser til Paris som et av Norges suverent sterkeste gullhåp. Han har etablert seg som verdensener på 400m hekk, og er både regjerende OL-mester og verdensrekordholder på øvelsen, med tiden 45,94.
I tillegg har han 3 VM-titler å vise til. Ingen har noensinne vunnet 2 OL gull og 3 VM-gull på 400m hekk. Warholm er allerede en av kun 3 mannlige utøvere som har prestert å både vinne VM, OL og inneha verdensrekord. Kan han etablere seg den ubestridt beste løperen på distansen gjennom historien ved å forsvare gullet sitt nå i sommer?
Svært mye tyder på det. Warholm sleit litt med skader i etterkant av OL-triumfen i 2021, noe som blant annet forklarer skuffende innsats i VM 2022. Men de problemene har han for lengst ristet av seg. Warholm vant EM i München i 2022 og fulgte opp med VM-gull i Budapest året etter. Han stiller til start i Paris som en ganske klar forhåndsfavoritt.
Vil Rai Benjamin få revansj etter sølv i forrige OL?
I skrivende stund har ikke USA ennå utpekt sine deltakere på 400m hekk for herrer i årets sommer-OL. Vi antar at Rai Benjamin vil være en av amerikanernes 3 løpere på distansen. Benjamin er tidenes nest raskets hekkeløper på 400 m, bak Warholm, med en personlig rekord på 46, 17. Men skal han ta gull må han bryte en aldri så liten mental barriere.
For Rai Benjamin har så langt i en ellers lysende karriere aldri vunnet hverken OL eller VM. Han har derimot ett OL-sølv, to VM-sølv og en VM-bronse i pokalsamlingen. Karsten Warholm stod øverst på pallen 3 av de 4 gangene da Benjamin måtte ta til takke med 2. eller 3. plass i OL- og VM-sammenheng. Nok avhengig av at hans norske rival skuffer dersom han skal ha sjanse til å slå ham.
Har Alison dos Santos det i seg å kopiere VM-gull fra 2022?
Brasilianske Alison dos Santos var utøveren som dro nytte av Karsten Warholms skadeproblemer i 2021-2022 og gikk til topps i VM 2022. Det gjorde han ved å sette personlig rekord med meget sterke 46,29, noe som gjør den to meter høye utøveren til tidenes tredje raskeste på øvelsen. Dos Santos vant også Diamond League i 2022, og tok bronse bak Warholm og Rai Benjamin i forrige OL, avholdt i 2021.
Dos Santos skuffet i sitt forsøk på å forsvare VM-gullet sitt i fjor, og måtte ta til takke med 5. plass. Bør ikke undervurderes. Får han først farta opp, kan hans lange klyv utgjøre en reell trussel mot Warholm dersom nordmannen av en eller annen årsak ikke evner å yte 100%. Tjuetreåringen er den yngste av de klare gullkandidatene.
Kan Kyron McMaster utfordre?
Kyron McMaster fra De britiske Jomfruøyer tok sølv bak Karstein Warholm og foran Rai Benjamin under VM i Budapest i fjor. Han har i tillegg to gull på 400m hekk fra samveldelekene, foruten to gull i Diamond League. Helt klart en løper som vil utfordre Warholm i OL, men skal ikke ha nok å by på til å slå nordmannen under normale omstendigheter med en personlig rekord på 47, 08.
Sydney McLaughlin-Levrone er soleklar favoritt på kvinnesiden
På kvinnesiden har amerikanske Sydney McLaughlin-Levrone vært bortimot like suveren på 400m hekk i det siste som Karsten Warholm har vært blant herrene. Hun fulgte opp OL-gull i 2021, med VM-gull i 2022. Det vant hun ved å sette verdensrekord på øvelsen med 50.68. McLaughlin-Levrone presterte å bli den første kvinnen som brøt både 52-sekudners og 53-sekunders barrieren på 400m hekk.
Hennes suverene posisjon har blitt svekket et lite hakk grunnet et langvarig skadeavbrekk i fjor. Det førte blant annet til at hun gikk glipp av deltakelse i VM 2023. Nå er hun tilbake for fullt, og synes å ha toppformen inne. Med mindre nye skadeproblemer melder seg, vil hun stille som klar gullfavoritt på 400m hekk i sommer-OL 2024.
Femke Bol kan være en mulig utfordrer
Da McLaughlin-Levrone måtte trekke seg fra friidretts-VM i 2023, stod nederlandske Femke Bol klar for å dra full nytte av favorittens fravær. Hun sprang inn til gull på 400m hekk, og fikk dermed revansje for å ha tatt sølv bak McLaughlin-Levrone i VM 2022 og bronse da samme utøver vant OL året i forveien.
Med en personlig rekord på 51.45 er Femke Bol den nest raskeste kvinnen på distansen gjennom tidene. Tjuefireåringen fra Nederland har også vunnet 3 Diamond League-gull på 400m hekk.
Det skal bli meget spennende å se henne konkurrere mot McLaughlin-Levrone i årets OL. Vi tipper den duellen fort kan utgjøre et av høydepunktene under lekenes friidrettsprogram.
Line Kloster kan kjempe om finaleplass
Line Kloster har kvalifisert seg til deltakelse på 400m hekk i sommer-OL 2024. Hun har tidligere deltatt i både EM og VM. Hennes sterkeste plassering i mesterskap er semifinale. Den bragden har hun prestert to ganger i EM og en gang i VM. Hun deltok også i forrige OL, avholdt i 2021. Da ble det stopp i første runde.
Kloster kan vise til en lang rekke NM-gull, både på 200m, 400m og 100m, foruten 400m hekk. Har levert noen av karrierens beste tider de senere årene. Skulle alt klaffe perfekt i Paris til sommeren, kan hun ha et håp om å komme seg til finalen, selv om hun nok vil være godt fornøyd med nok en plass i semifinalen.